Как да отслабнете, без да увисне кожата?

Ако човек свали бързо 15-20 килограма, тогава съществува риск кожата да не се върне към предишния си стегнат вид. За да не се случи това козметикът Марина Мотилева разказа как правилно да се отслабва, за да се избегне увисналата кожа.

При здрав човек кожата реагира бързо на колебания в теглото. Тоест, когато човек напълнее, тя се разтяга, без да се образуват стрии, а при обратния процес – отслабване, се свива според фигурата.

Много неща обаче може да попречат това да се случи. Състоянието на кожата може да бъде повлияно от възрастта над 50 години, метаболитни заболявания, хормонални нарушения, недостиг на витамини. В тази ситуация кожата на отслабващ човек може да увисне като на куче шарпей.

Вътрешната страна на ръцете е особено засегната от този проблем, така че е толкова важно да отслабвате и да работите едновременно върху състоянието на кожата. Друга проблемна зона е коремът. В случаите, когато количеството на излишната тъкан е огромно, тогава само оперативна намеса би решила проблема. Но в този случай трябва да сте подготвени, че ще останат белези.

Но ако случаят не е толкова тежък, тогава може да опитате процедури за радиолифтинг, вакуумен масаж, импланти. Това ще помогне на кожата да стане по-плътна, обясни Марина Мотилева.

Освен това тя съветва в процеса на отслабване да правите редовно сух масаж с четка, да вземате контрастен душ, да правите обвивки, да пиете витамини и колаген. Това ще позволи на кожата да бъде по-худратирана и да стане по-еластична.

Освен това, ако планирате да свалите двадесет килограма или малко по-малко, тогава не чакайте, докато постигнете резултата, свържете се предварително с козметик, който да ви дава напътствия по време на целия процес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *