Как да подпомогнем свалянето на кръвната захар с 3 листа от смокиня

Не само смокините са полезни, но и техните листа. Действат благоприятно най-вече на хората, които страдат от диабет, тъй като имат способността да допринасят за свалянето на кръвната захар. В днешната статия ще ви разкажем подробно за това как да си приготвите отвара от листата на смокиня, благодарение на които да понижите нивата на кръвната захар.

Как се прави отварата от листата на смокиня

За да си приготвите тази отвара, ще са ви нужни 3 броя листа от смокиня. Сложете ги за 15 минути във вода да се варят и след това ги оставете да се накисват за няколко часа. Когато мине това време, прецедете ги и пийте течността през целия ден.

Благодарение на тази отвара ще спомогнете свалянето на кръвната захар. Разбира се, това съвсем не са единствените ползи, които можете да извлечете от листата от смокини. Те могат да бъдат ползвани не само от хората, страдащи от диабет, но и от всички останали.

Ето и част от полезните свойства на смокинята, които ще ни припомнят защо е толкова ценна:

• Витамини от група В и Е;

• Калций;

• Желязо;

• Манган;

• Захари.

Ето защо плодът е един от най-полезните и предпочитани. Заради желязото и мангана, които са част от състава на смокинята, тя оказва благоприятно въздействие на хора, които страдат от анемия.

Възползвайте се от лечебните свойства на смокиновите листа и помогнете свалянето на кръвната захар с натурални средства!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Защо е важно да ядем кисело мляко преди всяко хранене
Next post Руската лечителка Олга Папсуева: Хардал и горчица спасяват от високо кръвно през зимата