Как да подпомогнем свалянето на кръвното с тези две подправки от кухнята

Все по-често срещан проблем е високото кръвно налягане. За съжаление не малко от хората по цял свят регулират кръвното си налягане посредством медикаменти. Това е доста тъжно, особено, когато става въпрос за млади хора.

Проблемите с кръвното са сериозни и затова към тях трябва да подходим наистина отговорно. Първото, което се изисква да направим, е да се консултираме със специалист, който да диагностицира състоянието ни. Важно е да се опитаме да водим колкото се може по-спокоен начин на живот, както и да ограничим консумацията на сол. Това са два от факторите, способстващи увеличаването на кръвното налягане.

Днес ще си поговорим за това как с натурални продукти можете да подобрите състоянието си. Става въпрос за две подправки, присъстващи във всеки един кухненски шкаф. Как с чубрица можем да свалим кръвното налягане? Чубрицата е наистина много полезна, когато говорим за високо кръвно налягане.

За предпочитане е да използвате билка, която сами сте си набрали и изсушили. Нейното действие ще е много по-силно. Разбира се, ако не разполагате с домашна подправка, възползвайте се от свойствата на купешката.

Ето какво ви е нужно за отварата:

– 500 мл вода;

– 2 с.л. чубрица.

Начин на приготвяне:

Водата се поставя в подходящ съд на котлона да заври и когато това се случи, към нея се добавя чубрицата. Когато премахнете от котлона, покрийте съда с капак и оставете за 30 минути, в които да се запарва. След това отварата се прецежда и се консумира по малка чашка от нея 3 пъти на ден, преди хранене.

Как с канела да регулираме кръвното? Знаете, че ползите от канелата съвсем не са за подценяване. Това е една от подправките, за които трябва да сме много благодарни. Ако сте склонни към вдигане на високо кръвно налягане, винаги дръжте по едно пакетче канела в себе си. Можете да подпомогнете свалянето на кръвното като изсипете 1 ч.л. канела в чаша с вода.

Разбъркайте и изпийте на момента. Не ви обещаваме, че вкусът на напитката ще ви се понрави, но пък действието й ще бъде налице до минути. Ще се почувствате значително по-добре и неразположението ще отшуми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Полезните действия на черния пипер, за които да знаете
Next post 4 ползи от шамфъстъка, за които трябва да знаете