Как да прочистим синусите си за 10 секунди

Как да прочистим синусите си за 10 секунди

Запушените синуси през зимата, както и запушеният нос са често срещан проблем. Те обикновено са резултат от грип или настинка или различни видове бактериални и вирусни инфекции. Като цяло лекарите лекуват тези проблеми с антибиотици, но поради многото странични ефекти, които имат тези хапчета, най-добре е да се отървете от блокираните синуси по естествен път.

За щастие има много начини, по които можете сами да си помогнете. Натиснете надолу веждите си. За да облекчите задръстванията в гърдите и да изчистите запушените синуси, можете да опитате този прост трик.

Поставете пръстите си от двете страни на веждите си и започнете да масажирате, като наклоните главата си напред. Задръжте позицията за няколко секунди, след това преминете към средата на носа и задръжте още 2-3 секунди. Придвижете се към края на веждите си и прилагайте постоянен натиск, за да премахнете излишната слуз от синусите си и да получите необходимото облекчение.

Според популярния масажист Хедър Уибелс този минимасаж ще изчисти цялата слуз от синусите ви. Тя препоръчва и друг трик – просто масажирайте страните на врата с размахващо движение с ръце, за да стимулирате движението на лимфата. Това ще създаде засмукване, което ще изчисти евентуалната уловена течност от синусите.

Специалистката предлага и още един страхотен масаж, който може да отблокира синусите ви – поставете езика си върху небцето си и натиснете точката между веждите (точка Интанг), след което задръжте за 20 секунди, за да изчистите синусите си.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *