Как да прочистим синусите си за 10 секунди

Запушените синуси през зимата, както и запушеният нос са често срещан проблем. Те обикновено са резултат от грип или настинка или различни видове бактериални и вирусни инфекции. Като цяло лекарите лекуват тези проблеми с антибиотици, но поради многото странични ефекти, които имат тези хапчета, най-добре е да се отървете от блокираните синуси по естествен път.

За щастие има много начини, по които можете сами да си помогнете. Натиснете надолу веждите си. За да облекчите задръстванията в гърдите и да изчистите запушените синуси, можете да опитате този прост трик.

Поставете пръстите си от двете страни на веждите си и започнете да масажирате, като наклоните главата си напред. Задръжте позицията за няколко секунди, след това преминете към средата на носа и задръжте още 2-3 секунди. Придвижете се към края на веждите си и прилагайте постоянен натиск, за да премахнете излишната слуз от синусите си и да получите необходимото облекчение.

Според популярния масажист Хедър Уибелс този минимасаж ще изчисти цялата слуз от синусите ви. Тя препоръчва и друг трик – просто масажирайте страните на врата с размахващо движение с ръце, за да стимулирате движението на лимфата. Това ще създаде засмукване, което ще изчисти евентуалната уловена течност от синусите.

Специалистката предлага и още един страхотен масаж, който може да отблокира синусите ви – поставете езика си върху небцето си и натиснете точката между веждите (точка Интанг), след което задръжте за 20 секунди, за да изчистите синусите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *