Как да разберем, че имаме опасен тромб

Тромбозата е една от най-честите причини за внезапна човешка смърт. Това е патологичен процес на образуване на кръвни съсиреци, чиято причина се счита за нарушение на кръвния поток, промяна във вискозитета на кръвта и увреждане на вътрешната обвивка на кръвоносните съдове.

При тромбоза кръвен съсирек може да се отдели във всяка минута на деня или нощта и тогава изходът може да бъде трагичен. Как да разберете, че имате кръвен съсирек?

Лекарите казват, че ако кръвен съсирек запуши важен съд, тогава в повечето случаи човек ще го почувства. Симптомите са, както следва: първо кожата на крака става студена, може да бъде само малка площ от нея. Появяват се остри болки в някоя част на крака, но визуално всичко изглежда добре.

Вената на крака става червена, самият съд се усеща като нещо твърдо. Започва да се усеща тежест и остра болка в гърдите. Появява се трудно дишане, въпреки че преди това не сте страдали от задух.

Посещението при лекар при подобни симптоми и провеждането на изследване като ултразвук на съдовете ще помогне да се идентифицират „лошите“ кръвни съсиреци и да се вземат мерки незабавно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Лековитата вода от Костенец помага при възпалителни ставни и други заболявания
Next post 5 ползи от чая от липа за нашето здраве и тонус