Как да разберем, че ни е ухапал кърлеж?

Въпреки забраната да се излиза безцелно навън и факта, че повечето от нас изпълняват своя режим на самоизолация, все пак има и такива, които живеят в къщи с дворове. Така че дори по време на епидемия не трябва да забравяме, че хората в природата са изложени на опасност от други неща и те се увеличават, колкото повече наближава лятото. Именно това е сезонът, когато се активизират кърлежите.

Но как да разбере човек, че го е ухапал кърлеж? Един от най-ярките признаци на ухапване от кърлежи се проявява в отрицателна реакция на дневна или изкуствена светлина. Човек ще предпочита да стои на завеси, а от слънцето и ярката светлина главата му ще започне да се върти и да го боли. Високата температура може да бъде свързана с други заболявания, но след ухапване от кърлеж в организма започва възпалителен процес, който причинява повишаване на температурата. Като правило може да се повиши до ниво от 37 до 38 градуса.

Поради ефекта на кърлежите върху тялото общото състояние на човек се влошава. Появяват се гадене, болки в крайниците, главоболие и умора. Задухът също е важен симптом. Той може да се появи при ходене или дори при изкачване на стълби. Кърлежите засягат дихателната система, което причинява това неразположение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *