Как да се предпазим от болести при променливото време

От началото на февруари времето непрекъснато ни изненадва ту с температури над 20 градуса, ту със сняг. Нестабилните атмосферни условия обаче нарушават здравословното състояние на повечето хора, като увеличава риска от проблеми с кръвообращението. Това твърди австрийският професор Хадемар Банкхофер, цитиран от БГНЕС.

Но има решение за смущенията от променливото време и то се крие в промяната на хранителния режим. Специалистите съветват да се храните в по-малки количества. В менюто трябва да присъстват пресни плодове и зеленчуци или задушени такива. През месеца преди настъпването на пролетта времето е доста нестабилно. Мнозина чувстват умора, отпадналост. Банкхофер препоръчва чиния супа с месо и зеленчуци, отколкото чаша кафе. За циркулацията е важен микроелементът хром, който се съдържа в гъбите, стафидите и ядките.

За жените е необходимо желязо, за това те трябва да ядат ябълки, магданоз, задушен грах и тиквени семки. Експерти от Ню Йорк препоръчват за добра циркулация на кръвта всеки ден да изяждате по една кисела краставичка или филия пълнозърнест хляб, намазана с горчица. За енергия действат рукола и броколи.

Най-важното е да приемате достатъчно вода, в която да добавяте прясно изцеден лимон. Забележете, лимонът трябва да не е от продаваните разфасовки на сока. Просто ползвайте прясно изцеден, тъй като в него са запазени основните витамини в лимона.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *