Как да си прочистите белите дробове с билки

Белите дробове играят важна роля в живота ни – затова е важно да познаваме натуралните средства и билки около нас, с които да ги предпазваме. Все пак те отговарят за осигуряването на организма ни с кислород, от който се нуждаят клетките, както и за отделянето на въглероден диоксид. Те всъщност участват не само в дишането, но и в много повече дейности.

Необходими са също и за филтрирането на частиците и вредните замърсители, които вдишвате от околната среда. Проблемът е обаче, че те са толкова сложни и деликатни, че понякога натрупването на токсини и инфекции излага на риск здравето ни. В резултат от това се отключват серия от негативни реакции. Това може да причини заболявания, които наистина да засегнат качеството ни на живот.

За щастие, съществуват множество натурални средства, които може да използвате, за да дадете на белите си дробове пречистващата помощ, от която се нуждаят. Мащерката е билка, която се препоръчва за облекчаване на възпаленията и задръстванията на дихателните пътища. В допълнение към това, есенциалното масло от мащерка притежава антибиотични, противогъбични и противовъзпалителни свойства. Тя не само укрепва имунната система. Мащерката спомага също и да се пречистят белите дробове.

Пиенето ѝ под формата на чай или вдишването на изпаренията от нея може успешно да елиминира натрупаните токсини. Риганът изпъква с високото си съдържание на розмаринова киселина и карвакрол. Те са два антиоксиданта, които спомагат да се спре производството на хистамин в случаи на респираторни алергии. Той притежава противовъзпалителни и отхрачващи качества, които допринасят за прочистването на дихателните пътища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *