Как да спрем аритмията за секунди?

Обикновено човек не усеща ударите на сърцето си. Но често по време на физическо натоварване, при стресови ситуации сърцето започва да бие по-бързо, нарушавайки обичайния ритъм. Може да се появи рязка слабост, дишането ще се засили, потенето също. Това състояние се нарича аритмия.

Как да помогнете на сърцето си да се върне в нормалния си ритъм, ако не е възможно да се консултирате със специалист и нямате нужни лекарства подръка? Възможно е временно „да се успокои“ сърдечната аритмия, ако използвате прости методи.

Поемете дълбоко въздух и задръжте дъха си за 5-10 секунди. Издишайте бавно, опитвайки се да прокарате въздуха на части през свити устни. Повторете тази процедура няколко пъти.Тази техника ще активира парасимпатиковата нервна система и ще намали сърдечната честота.

В допълнение можете да масажирате синокаротидната зона, която е разположена в областта на шията под долната челюст. Тази зона участва в регулирането на кръвното налягане и нормализирането на сърдечната честота.

За да масажирате синокаротидната зона, използвайте палеца, който леко натискате върху тази зона в продължение на 3-5 минути, първо от едната страна на шията, а след това от другата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Само кафето на джезве е полезно за сърцето
Next post Какво се случва с тялото ни, когато спрем хляба