Как лъжичка куркума на ден може да преобрази тялото ви

Куркумата е една от онези подправки, дар от Бога, които крият неподозирани свойства. Тя е изключително полезна добавка за човешкия организъм и е желателно да се запознаем отблизо с нейния състав, полезно действие и прием, припомнят от actualno.com.

Ориенталският вкус на тази оранженикава подправка успява да ни пренесе на далечни места и да ни омагьоса със своите уникални екзотични нотки. Не е никак трудно да свикнем с вкуса на куркумата – завладяващ и неповторим.

Как да се възползваме от нея?

Помнете, че ако човек иска да извлече максимум ползите от един продукт, той трябва да прояви търпение и да бъде постоянен. Не си мислете, че след втория прием на лъжичка куркума ще усетите кой знае каква промяна с тялото си. За да се случи това, трябва да минат поне 21 дни, в които нямате пропуск.

Едва тогава можем да разберем дали даден продукт действа положително и върху нашия организъм. Същото е и с куркумата. Много хора се надяват да се случат чудеса след втория – третия прием, а това на практика е невъзможно.

Ако обаче бъдете постоянни и всеки ден изпивате по една лъжичка куркума, след месец ще усетите редица здравословни промени.

Ето и някои от тях:

• Подобряване на паметта;

• По-здрава, млада, красива и сияйна кожа;

• Няма да чувствате хронична болка;

• Край на депресивните оплаквания;

• Свеждате до минимум риска от диабет;

• Намалявате риска от рак;

• Намалявате риска от ревматоиден артрит.

Това са само една малка част от ползите, които можете да извлечете от ориенталската подправка. Побързайте да я включите в менюто си и имайте търпение. Не очаквайте завидни промени след първите няколко приема. Дайте шанс на куркумата и тя ще разгърне целия си потенциал пред вас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Защо трябва да приемаме витамин С и през лятото?
Next post Тази известна билка пази зрението ни силно