Как се разпознава мъждукащата аритмия?

Мъждукащата аритмия се разпознава по неравномерните удари на сърцето. Ако ви се случи да усетите, че сърдечният ви ритъм е нарушен, че сърцето от време на време бие така, сякаш ще изскочи от гърдите ви, веднага се хващайте за телефона и викайте спешната медицинска помощ. Тези са признаците, които подсказват за мъждукаща аритмия.

В много от случаите се появява и болка в гърдите, на човека започва да не му достига въздух, вие му се свят и изпитва обща слабост.

Най-неприятното обаче е това, че в някои случаи аритмията протича без нито един от тези симптоми, но това не я прави по-малко опасна за здравето. А това значи, че е застрашено сърцето и е крайно наложително да се потърси кардиолог, който да предпише необходимите изследвания и да назначи лечение.

Обаче може да се случи и така: всичките тези симптоми, или само някои от тях, да преминат час или два след както са се появили и тогава пациентът забравя за това, което му се е случило.

Опасно е, пристъпите могат да се повторят и тогава нещата ще бъдат много по-сериозни. Затова не отминавайте тези симптоми, консултирайте се с кардиолог, за да предотвратите бъдещия си инфаркт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *