Как ще се промени тялото ви, ако пиете вино всеки ден

Много хора са убедени, че виното в малки количества е отличен начин за предотвратяване на сърдечни заболявания. Предполага се, че ако пиете по чаша всеки ден, сърцето ви ще работи по-добре.

Вадим Попов, кардиохирург и ръководител на отделението по кардиохирургия в Националния медицински център за изследвания на Вишневски, каза дали има смисъл да се пие вино всеки ден.

Според лекаря не виното има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система, а правилното хранене и ежедневните упражнения. Попов също припомни, че по-ранно учени също са изучавали теорията за ползите от виното, но не е доказано положителното му въздействие върху сърцето.

Лекарят е сигурен, че една чаша вино на ден може косвено да повлияе на сърцето. Най-често проблемите възникват от честия стрес и малко количество вино може да помогне на човек да се успокои и да се отпусне. Лекарят обаче не препоръчва да го използвате редовно. Рискът от ранна смърт се увеличава средно с 20%, тъй като алкохолът провокира вредни мутации в ДНК.

Не забравяйте да посещавате редовно вашия кардиолог – това ще бъде най-добрата профилактика на сърдечно-съдовите заболявания. Не пренебрегвайте болки в гърдите или сърцето. Задухът и промените в състоянието на долните крайници също могат да се превърнат в алармени камбани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Срещу запек: 5 плодови сока с подправки за бързо облекчение
Next post Маска с чубрица спасява от косопад