Канелата спасява от сънна апнея

Канелата спасява от сънна апнея

Сънната апнея е сериозно нарушение на съня, характеризиращо се с внезапно прекъсване на дишането по време на сън. Това води до намалено снабдяване на мозъка и останалата част от тялото с кислород. Нелекуваната сънна апнея може да стане причината за проблеми в ежедневните дейности, като например на работното място, катастрофи на моторни превозни средства и проблеми в обучението при деца и юноши.

Лечението при сънна апнея варира значително от промени в начина на живот, като например намаляване на теглото или промяна на позицията на съня, до приложение на билки и естествени продукти, CPAP терапия и хирургия. Билките обаче също не са за подценяване.

Според Аюрведа канелата притежава добре изразени успокоителни свойства, които подобряват съня и подобряват терапията при проблеми с дишането по време на сън. Добавете 1 супена лъжица настърган джинджифил и една средно голяма пръчка канела към 1 чаша гореща вода.

Оставете да ври няколко минути, прецедете и добавете малко мед. Пийте всяка вечер преди сън. Алтернативен вариант е да смесите 1 до 2 чаени лъжици канела на прах в чаша гореща вода. Пийте веднъж дневно. Също така можете да приготвите паста от канела на прах и вода, която да нанесете върху предната част на шията и гърдите. Оставете да престои няколко минути, след това го изплакнете с вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *