Каша от чесън и спирт церят гангрената

Гангрената представлява некроза на част от тъкан на тялото. Това често се случва, защото тъканта не получава достатъчно кръв от кръвоносната система.

Гангрената обикновено засяга крайниците – областите, които са най-отдалечени от сърцето, като пръстите. Въпреки това, гангрената може да засегне и други части на тялото, включително и вътрешните органи.

Състоянието обикновено започва в определена част на тялото, като крак, ръка или вътрешен орган. Гангрената може да се разпространи в тялото и да предизвика шок, ако не се лекува. Шокът е състояние, което се проявява с различни симптоми, включително ниско кръвно налягане. Той може да бъде животозастрашаващ и се налага спешна медицинска помощ.

Гангрената е сериозно състояние, което може да доведе до ампутация или смърт. Разпознаването и лечението на състоянието възможно най-бързо ще подобри перспективата за пациента.

Кои са основните видове гангрена?

Суха гангрена

Всички тъкани и органи на тялото се нуждаят от кислород, за да функционират правилно и да оцелеят. Кислородът се пренася в различните части на тялото чрез кръвообращението. Сухата гангрена възниква, когато дадена част на тялото не получава достатъчно кислород, след което тaзи част започва да се влошава и умира. Цветът на сухата гангрена може да варира от кафяв или лилав до черен.

Влажна гангрена

Влажната гангрена възниква, когато тъканите на тялото страдат от бактериална инфекция, често след изгаряне или травма. Тъканите реагират на присъствието на бактериите чрез подуване и образуване на мехури, а кожата придобива син цвят. Този процес причинява смъртта на тъканите и представлява спешен случай, поради възможността инфекцията да се разпространи в други части на тялото.

Газова гангрена

Газовата гангрена засяга мускулите в следствие от инфекция, причинена от Грам-положителни анаеробни бактерии, най-често – Clostridium perfringens. Тези бактерии предизвикват инфекция, която причинява появата на газови мехури и токсини в засегнатата област. Получените газове причиняват смърт на тъканите. Състоянието може да доведе до летален изход.

Бабините рецепти помагат

  • Скилидките на една средно голяма глава чесън се обелват и почистват, без да се докосват до метал. Счукват се на каша и към нея се добавят 100 грама 45 градуса спирт. Получената смес отлежава 7 дни. След това с чаена лъжичка се слага течността върху марля, с която се налага болният пръст или място. Прави се вечер, за да остане цяла нощ. След 12 дни от болката на пръста няма и следа.
  • Слагат се 5 грама орника във вода и се прави компрес. Компресът трябва да бъде придружен с лекарство, предписано от лекар. Болният трябва да се завива с топли дрехи и да се пази от простуда. Диетата му трябва да е насочена към сладките плодове и зеленчуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *