Клеевата тинктура потушава язви и гастрити

Захлаждането през есента в комбинация със зеленчуците с люспи като домати и чушки събуждат колитите, гастритите и язвата на дванадесетопръстника. Освен с болки, които се обострят нощем, те протичат още с болки под лъжичката, киселини, които изгарят хранопровода. Неизбежни са подуването и газовете.

Неправилното хранене, диетичните грешки, стресът са предразполагащи фактори и влошават състоянието. Мнозина не различават тези състояния при болка. Без диагностика те започват лечение с природни средства, което може да се окаже ефикасно за едно, но безполезно за друго стомашно заболяване. По какво се различават стомашните заболявания? Гастритът представлява възпаление на лигавицата на стомаха и дванадесетопръстника.

Основните му форми са остра и хронична. Острата форма може да трае до 15-20 дни. Язвата е много често срещано заболяване, от нея страдат 10% от човечеството. Тя се развива при хора, които са страдали от гастрит и представлява рана, понякога и кървяща. Червеното цвекло съдържа витамин U, или противоязвен витамин, който стимулира зарастването на язвените дефекти и намалява стомашната киселинност. Затова се препоръчва по една кафена чашка сок от това кореноплодно всяка вечер преди лягане и сутрин след ставане от сън.

При изпиване на първата доза може да се появи гадене, световъртеж и дори прималяване. Това се случва, ако тялото е натрупало много шлака и е замърсено отвътре. След втората-третата доза тези прояви отшумяват. За по-леко адаптиране на организма към сока от цвекло се препоръчва в началото той да се разрежда с морковен, ябълков или друг натурално изцеден сок. Клеевата тинктура е незаменима при упорити язви, гастрити и колити.

За приготвянето ѝ са необходими 30 г прополис (пчелен клей), който се нарязва и залива със 100 мл 90-95% чист етилов спирт. Пълното разтваряне се постига след седмица, но разтворът може да се използва от първия-втория ден. Пие се по 20-30 капки в супена лъжица вода, а за деца дозата е 5-10 капки на прием.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *