Ключът към здравето е в този най-мощен витамин

По света се появяват все повече устойчиви на антибиотици бактерии и вируси, заради което лекарите бият тревога – ако това продължи, смъртността от суперинфекции може да постави тъжни рекорди.

Новото откритие на учените обаче, ни позволява да се надяваме на подобряване на ситуацията с помощта на витамин B3.

Витамин В3 (ниацин, витамин РР, никотинова киселина) се превърна в основата на ново лекарство, което показва невероятни свойства при изпитването му върху животни. Тестовете върху лабораторни плъхове показват, че никотиновата киселина може да засили имунния отговор с около хиляда пъти – това е мощен ефект, който може да защити организма дори от най-патогенните супербактерии.

Ниацинът стимулира имунната система, като прави тялото невъзприемчиво дори срещу такива опасни патогени, като резистентния златист стафилокок. Проучванията показват, че ударните дози с витамин В3 може дори да спрат прогресирането на ХИВ.

“Терапевтичният потенциал на витамин В3 все още се изучава активно, но предварителните открития показват, че той може да бъде широко използван в медицинската практика като част от лекарства за стимулиране на имунитета. В бъдеще се планира да се появи широка гама от лекарства, базирани на този витамин.”, казват учените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post На какви безплатни прегледи имате право всяка година, ако се осигурявате
Next post Доказаха: Това е най-полезната храна в света!