Ключът към здравето е в този най-мощен витамин

По света се появяват все повече устойчиви на антибиотици бактерии и вируси, заради което лекарите бият тревога – ако това продължи, смъртността от суперинфекции може да постави тъжни рекорди.

Новото откритие на учените обаче, ни позволява да се надяваме на подобряване на ситуацията с помощта на витамин B3.

Витамин В3 (ниацин, витамин РР, никотинова киселина) се превърна в основата на ново лекарство, което показва невероятни свойства при изпитването му върху животни. Тестовете върху лабораторни плъхове показват, че никотиновата киселина може да засили имунния отговор с около хиляда пъти – това е мощен ефект, който може да защити организма дори от най-патогенните супербактерии.

Ниацинът стимулира имунната система, като прави тялото невъзприемчиво дори срещу такива опасни патогени, като резистентния златист стафилокок. Проучванията показват, че ударните дози с витамин В3 може дори да спрат прогресирането на ХИВ.

“Терапевтичният потенциал на витамин В3 все още се изучава активно, но предварителните открития показват, че той може да бъде широко използван в медицинската практика като част от лекарства за стимулиране на имунитета. В бъдеще се планира да се появи широка гама от лекарства, базирани на този витамин.”, казват учените.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post На какви безплатни прегледи имате право всяка година, ако се осигурявате
Next post Доказаха: Това е най-полезната храна в света!