Кога болката в кръста е сигнал за опасност

Ако след тежка физическа работа се върнете вкъщи и усещате неприятна, но все още търпима болка в кръста, която не минава с масажи, имате миозит.Това представлява увреждане на мускулите на кръста и пояса. За да се избавите по-бързо, изпийте обезболяващо лекарство.

Натрийте и кръста си с обезболяващ крем. След това легнете, завийте се добре и се затоплете. Може да използвате за същата цел и грейка. Ще ви мине, но трябва да изчакате известно време и да избягвате напрежение и физически усилия.

Болка може да възникне внезапно и без да сте извършвали някаква физическа работа. В началото е лека, но постепенно се усилва. Започва да ви „щрака“ от едната страна толкова силно, че не можете място да си намерите, а нощем отшумява. Това е несъмнено признак на бъбречна атака – имате пясък или камъни в бъбреците.За да избягате от страданието, вземете обезболяващо и пийте повече вода. Задължително посетете лекар . Може да имате опасна инфекция на бъбреците, която да коства дори загубата им.

Ако сте стояли на течение и сте вършили някаква работа, възможно е да се появят болки от едната страна. Посягате към обезболяващи средства, но не минава. Болката се усилва и се спуска към крака. В такъв случай страдате от радикулит.

Това е възпаление на коренчето на нервите, които излизат от гръбначния мозък , минават през доста тесни места край прешлените и са твърде чувствителни към настинка. За да избегнете болката, пийте обезболяващи и противо-възпалителни лекарства .

Сложете на болната страна грейка и я завийте с вълнен шал. Не се движете много. След 1-2 дни ще се почувствате добре.

При пронизване вдясно, което ви кара да повръщате, говорим за жлъчна атака. Вероятно вадите пясък или камъче от жлъчния мехур. Успокоение ще получите от аналгетици.

Сложете топъл компрес вдясно под ребрата и на кръста. Ако не мине след 2-3 часа, потърсете доктор. Болката в кръста е знак и за дискова херния. Появява се след вдигане на тежко. Тя изведнъж прерязва и едва се довличате до стол или до легло. В такъвслучай хрущялът между два гръбначни прешлена се е подал встрани и е притиснал коренчетата на нервите. Лежете и пийте обезболяващи и противовъзпалителни. Вероятно след ден-два ще започне да минава. Но ако болката се разраства, веднага потърсете помощта на специалист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *