Кога се пие чай от бял равнец? Всеки трябва да знае

Днес ще си поговорим малко повече за свойствата на една от най-полезните билки и кога е препоръчително да се консумира. Надяваме се с информацията да сме ви максимално полезни. Предупреждаваме, че всеки, който има някакви здравословни проблеми, първо трябва да се консултира с лекар и едва тогава да консумира каквито и да е билки под формата на чайове.

Какво трябва да знаем за белия равнец? Тази билка произхожда от Северното полукълбо. Тя расте по места с добре дренирана почва.

Много лесно може да я познаете сред останалите растителни видове. Отличава се с широките си бели цветя, пернати листа и силни стъбла. Кога обаче можем и е препоръчително да я консумираме, тепърва предстои да разберете.

Бял равнец при настинка и треска

Хората, които се занимават с народна медицина, са на мнение, че консумацията на топли чайове от бял равнец може да стопира настинката. Счита се, че билката помага за отпускане на кръвообращението и порите на кожата. В резултат на това се изпотяваме и се отърваваме лесно от инфекцията.

Когато треската е в разгара си, пиенето на горещи чайове от бял равнец може да помогне за спирането ѝ. Тя отпуска кръвообращението и порите на кожата, което ни позволява да се изпотим свободно и да избавим тялото от инфекцията.

Бял равнец за кръвообращение

Твърди се, че белият равнец подобрява кръвообращението и ползите от билката се наблюдават както външно, така и вътрешно. Растението се използва за лечението на високо кръвно налягане. Смята се, че може дори да предотврати съсирване на кръвта. Използва се при лечение на разширени вени.

Бял равнец за храносмилане

Ако страдате от проблеми с жлъчката, то белият равнец може да се погрижи за нормализирането на храносмилането.

Бял равнец за отделителната система

Чаят от бял равнец, без значение дали се консумира топъл или студен, може да се справи с лечението на цистит и други инфекции, пряко свързани с пикочните пътища. Някои хора са категорични, че с този чай се свалят излишните килограми.

Дали наистина е така, няма как да сме сигурни, тъй като самите ние не сме ставали свидетели на подобни резултати. Все пак обаче не пречи да опитате. Единствено може да извлечете ползи от билката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Лешникът – най-добрата ядка за сърцето и кръвната захар
Next post Прочута билкарка: Ям по 6 люти чушки на ден и не съм боледувала 52 години