Кое е най-ефикасното лечение при простатит

За лечение на хроничния простатит най-ефективното в момента и едновременно най-малко травмиращото за организма неоперативно комплексно лечение е с медикаменти и физиотерапия.

Лечебната физиотерапия действа смекчаващо на организма и причинява минимум странични ефекти. Тя дава възможност да се намали количеството на необходимите лечебни препарати, които влияят зле в различна степен на бъбреците, черния дроб, сърцето, и с времето да се откажем въобще от тях.

Магнитното поле действа на организма ни на молекулярно ниво

При въздействие на магнитните импулси на участъка от тялото в капилярите се засилват колебливите движения на еритроцитите и белтъчините на плазмата. На този фон в органите и тъканите в областта на въздействие се изменя състоянието на болните клетки – подобрява се храненето им, ускорява се извеждането на продуктите от разпада. В резултат се активизират обмяната на веществата, разнасят се отоците, премахва се възпалителният процес, започва възстановяването отначало на болните тъкани, след това на болния орган.

И така. Магнитното поле – не е таблетка, не е инжекция, но активира собствените защитни сили на организма, които по едни или други причини са недостатъчни, след като болестта се проявява. Магнитното поле заставя собствените ни структури – молекули, клетки – да се пробудят и да започнат активно да прогонват извън себе си всичко чуждо и вредно. Ускорява се обмяната на веществата на клетъчно и тъканно ниво. Ето защо на фона на магнитотерапията действието на лекарствата се засилва, те започват много по-добре да действат.

Топлинните процедури действат на тъканно ниво

В клетките се активира образуването на биологично активните вещества (белтъчините), които стимулират обменните и възстановителните процеси. Някои от тях блокират предаването на болезнения импулс. В това се състои обезболяващият ефект на топлинното въздействие.

Лечебният ефект е основан на непосредственото действие на топлинната енергия на гладката мускулатура на кръвоносните съдове, водещо до разширяване на просвета на капилярите и засилване на кръвообращението в болните тъкани. Нарастват скоростта на обмяната на веществата, процесите на филтрация, оттокът на лимфите. Това мобилизира ресурсите на органа, ускорява извеждането на натрупалите се продукти от възпалението.

Топлотерапията подобрява кръвоснабдяването и позволява да се постигне по-голяма концентрация на лекарствата в болния орган, доставянето им в най-поразения участък. По този начин се повишава ефективността от медикаментозното лечение, без увеличение на общата доза на лекарствата и следователно страничните му реакции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *