Кои хора трябва редовно да хапват туршия

В миналото по традиция всяко българско семейство е подготвяло зимнина, а туршиите са били задължителни. Те допринасят за пълноценното и здравословно хранене през студените месеци. А в последно време диетолозите все по-често говорят за ползите от ферментиралите зеленчуци, пише dariknews.bg.

Туршията е естествен пробиотик. Тя поддържа стомашно-чревния баланс, а това от своя страна засилва присъствието на полезните бактерии в организма.

Ферментиралите зеленчуци се усвояват изключително лесно от организма и бързо регулират метаболизма. Това е особено важно за хората, които имат излишни килограми, така и за тези, които имат проблеми със стомаха.

Туршията е изключително богата и на различни витамини и минерали. И не на последно място тя е идеалното лекарство срещу все по-силно атакуващите ни вируси и грип.

Рецептите за туршии са безброй и обикновено във всяко семейство те се предават от поколение на поколение. Дори и да не сте дългогодишен кулинар изпитаните рецепти и идеи ще ви помогнат да очаровате вашите близки с превъзходна туршия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Майораната е полезна против камъни в жлъчката
Next post Защо сушените смокини са толкова полезни