Коктейл с ябълков оцет – еликсир за здраве и дълголетие

Натурален ябълков оцет, вода и още няколко природни продукта могат да свършат чудеса. За ползите от истинския ябълков оцет „Лечебно” вече ви информира, но комбинацията, с която ще ви запознаем, е истински еликсир за здраве и дълголетие. Тя бе препоръчана от Валентин Тасков – пенсиониран летец, използвал този еликсир – вече 60-годишен, но изглежда доста по-млад. Дълги години от своя живот той е посветил на природосъобразния начин на живот и на геронтологията.

Еликсирът на Тасков може да се употребява за профилактика и при различни здравни проблеми.

В чаена чаша, около 150 -200 мл/, топла вода прибавяме: 1 с. л. ябълков оцет, 2 ч.л. пчелен прашец, полифлорен, 1 с.л. билков пчелен мед, като при диабет добаваме само 1 ч. лъжичка, 15-20 капки спиртен разтвор на прополис.

Сместта се пие сутрин на гладно и вечер час-час и половина преди лягане. Сутрин не закусваме, а в 11 часа изяждаме една ябълка. За да се повиши ефективността на този здравословен коктейл, преди всеки прием е добре да редуваме следните видове масла:

– 1 чаена лъжичка зехтин- комбинацията от зехтин и ябълков оцет размеква и извежда оксалатните камъни от бъбреците и жлъчния мехур

– 1 чаена лъжичка ленено масло – ненаситените мастни киселени Омега 3,6 и 9, които се съдържат в него са чудесно прифилактично средство срещу артритни и сърдечно-съдови заболявания

– 1 чаена лъжичка сусамово масло – съдържа натурални калций, лецитин, цинк и магнезий, особено нужни при хормоналните промени, свързани с климакса

– 1 чаена лъжичка тиквено масло- съдържа Омега 6 и 9, цинк и селен, необходими при профилактика и лечение на простата при мъжете.

Този природен и здравословен коктейл от органични киселини, витамини, минерали, микроелементи и баластни вещества като пектин, поташ и други, синтезира достатъчно количество гликоген като енергиен запас на организма.

Подобрява метаболизма, пречиства клетките от свободните радикали и токсините.

Комбинацията активира изгарянето на излишните мазнини и естествено намалява наднорменото тегло, спира склеротичните процеси, които втвръдяват кръвоносните съдове, изчиства плаките от тях и запазва еластичността им. Другите ефекти са: нормализиране на кръвното налягане, укрепване на сърдечния мускул, активизира отделителната система, подбрява състоянието на костно-двигателния апарат, нормализира менструалния цикъл, регулира нервната възбудимост и укрепва имунитета.

Органично подкиселената вода може да се пие не само сутрин и вечер.

По една чаена чаша вода и натурален ябълков оцет може да се пие и през час- час и половина. За целта в 1,5 – 2 литра вода / количеството зависи от килограмите/ се прибавят 3 до 4 супени лъжици ябълков оцет. Този допълнителен прием се препоръчва при наднормено тегло, високо кръвно налягане и завишени нива на лошия холестерол, триглицеридите и липидите.При тежки заболявания, свръзани с инфекции и дегенеративни изменения в орманизма като диабет, подагра, ревматоиден артрит, простатит и други инфекции на покочно-половата система към подкисилената вода е добре да се добавят 20-30 капки спиртен разтвор на прополис.

Японски диетолози са установили, че вода с ябълков оцет може да се пие и по време на хранене.

Заради многообразието от органични киселини в оцета това не пречи на храносмилането, както обиктновената вода, която разрежда стомашните сокове. Напротив водата с ябълков оцет по време на хранене облекчава храносмилането, намалява апетита и знатилено подобрява усвояването на калция и желязото.Този прием се препоръчва при борба с излишните килограми и остеопорозата.

Разбира се, ябълковият оцет не е панацея.

Като всичко друго и той освен плюсове има и минуси. Особено внимателни трябва да сме с дозировката. Оцетът не бива да се приема от хора с болен стомах, или поне не на гладно. При проблеми с бъбреците е необходима конслутация с лекар. Киселината може да увреди емайла на зъбите, затова след консумация зъбите трябва се измият.

Иначе натуралният ябълков оцет е много добро профилактично средство и добър помощник при лечение на споменатите вече болести.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *