Комбинацията от 3 съставки, която прави имунитета ни силен

В сезона на гриповете и настинките всеки търси всевъзможни начини да предпази себе си и близките си. Едва ли съществува човек, който да е привърженик на всички онези сиропи за кашлица и всякакви други медикаменти, които сме свикнали да ни изписват за подсилване на имунната система.

Ако искате да имате силен имунитет, много е важно да се храните здравословно, да мислите позитивно и да спортувате активно. Грижете се за здравето си всеки ден, а не само тогава, когато усетите известно неразположение.

Съществуват 3 продукта, чиято комбинация успява да подсили имунитета ни. И 3-те съставки са познати на всеки от нас. Става въпрос за мед, лимон и джинджифил. Знаем, че смес от тези 3 продукта не е най-приятното нещо за похапване, но след като разберете за действието им, категорично няма и да се замислите за това.

Как да си приготвим смес от мед, джинджифил и лимони

Ще споделим с вас точните пропорции за приготвяне на тази смес. Тя ще ви бъде достатъчна за половин месец. Ако прецените, след това можете да повторите. Добре е обаче да знаете, че с количествата не бива да се прекалява. 1 – 2 чаши на ден са напълно достатъчни.

Ето ги и продуктите за сместа:
• 1,5 кг. лимони;
• 300 гр. джинджифил;
• 1 кг. натурален мед.

Начин на приготвяне: Всички ние знаем, че кората на лимоните е изключително ценна. Затова и съветът ни е да я почистите предварително с вода и сода за хляб, а след това да я използвате при направата на сместа. Джинджифилът може да го обелите или да го настържете заедно с обвивката му. Лимоните, след като бъдат почистени, се нарязват на тънки кръгчета.

Заедно с джинджифила се поставят в голям съд и след това се заливат с мед. Всички съставки се разбъркват много добре. Тази смес се остава да престои за 2 часа и след това се премества в хладилник, където се и съхранява.

Когато искате да подсилите имунитета си, стоплете 250 мл вода и към нея добавете 1 с.л. от сместа. Приемайте редовно и бъдете здрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Защо е полезно да ядем „суров мед“?!
Next post Какво можем да излекуваме с ферментирал чесън в мед