Компрес с прясно зеле срещу болки в кръста

Болките в гърба и кръста засягат около 30% от възрастното население и са сред най-честите оплаквания, които лекарите чуват. Пожизнената превалентност на неспецифичните (непричинени от заболяване) болки в кръста в развитите държави е 60-70%. Това ще рече, че двама от всеки трима души са се сблъсквали или ще се сблъскат с този проблем в даден момент от живота си.

Иначе казано, всеки може да стане жертва на болките в кръста, като за целта дори не е задължително да има история на спортни контузии и битови травми, нито да е засегнат от конкретни рискови фактори. Често пъти състоянието не е сериозно, не е индикация за подлежащо увреждане.

В повечето случаи не може да се установи конкретна причина за него и се оправя само с помощта на златна народна рецепта.

За нея се намачква до омекотяване лист от прясна зелка и се намазва с 1 с. л. несолена свинска мас. След това обилно се поръсва със захар и се слага на болното място.

Превързва се с вълнен шал и така се престоява няколко часа. Най-добре е компресът да се прави вечер. Облекчението идва още на третия ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post 5-минутен японски метод за лечение на цялото тяло
Next post 8 чудодейни ползи за тялото, ако пиете вода на гладно