Компрес с рициново масло: Ускорява дренажа на лимфата и прочиства тялото

Използването на компрес с рициново масло подобрява кръвообращението и подпомага заздравяването на тъканите и вътрешните органи. Използването на рициново масло е ефективно, когато се абсорбира в лимфния поток. В резултат на това храносмилането се нормализира, имунитетът се засилва и подуването в ставите се облекчава.

Компресите с рициново масло могат да се използват за нормализиране на лимфния дренаж и детоксикация на тялото. Също така, тази терапия помага при менструални нередности, миома и кисти на яйчниците.

Рициновото масло е популяризирано за първи път от Едгар Кейси (ясновидец, лечител и духовен учител) в началото на 20 век. Процесът включва накисване на слоеве фланел (мека памучна материя от която се прави бельо) с масло от рицин и след това нанасяне на компреса върху тялото (за детоксикация, над черния дроб). Покривате фланела (може да се използва и мек вълнен плат или марля) с найлоново фолио, слагате нагревателна подложка и оставяте компреса от рициново масло да действа. Колкото по-дълго – толкова по-добре. Затова такава терапия е най-подходяща да се прави вечер, докато спите.

Рициновото масло се произвежда от рициновите зърна на растението рицин (Ricinus communis). То е смес от триглицериди от рицинолова, линолова и олеинова киселини (рицинолеиновата киселина представлява 90% от състава).

Рициново масло – действие и ползи

Когато се прилага локално върху корема, рициновото масло се абсорбира през кожата в тъканите. Под въздействието на топлината маслото прониква в дълбоките слоеве, увеличава производството на лимфоцити и активира лимфния поток.

Лимфната система може да се сравни с канализацията на нашето тяло. Токсичните съединения, инфекциите, тежките метали, мъртвите клетки и отпадъчните продукти се събират от лимфната система и се транспортират до черния дроб за филтриране и елиминиране от тялото през дебелото черво. Ако лимфната система не функционира достатъчно ефективно, се натрупват всякакви отпадъци и токсини. Това е изпълнено с потискане на имунната система, нарушено движение на червата и намаляване на хранителната чувствителност. В резултат на това човек може да се сдобие с различни възпаления и заболявания, които те предизвикват.

Компресите с рициново масло активират лимфния дренаж, детоксикират , подобряват имунния отговор, подобряват движението на червата, намаляват чувствителността към храната, облекчават възпалението и предотвратяват заболявания.

Когато купувате рициново масло, трябва да внимавате. Лъвският дял от предлаганото рициново масло идва от рицинови зърна, третирани с нездравословни пестициди. Органичното масло е най-добрият избор.

Технология на компресите с рициново масло

Ще имате нужда от:

– Рициново масло;
– Бяла фланелена тъкан (трябва да бъде оразмерена така, че да покрива желаната област от тялото);
– Полиетилен за покриване на плата отгоре (подходящи са найлонови торби/фолио);
– Нагревателна подложка / бутилка, пълна с гореща вода.

1. Изсипете малко количество рициново масло върху фланела.
2. Поставете тъканта върху желаната област от тялото.
3. Покрийте фланела с полиетилен.
4. Поставете нагревателна подложка/бутилка, пълна с гореща вода, върху полиетилена и оставете да действа.
5. След това компреса се отстранява и се изплаква мястото с малко топла вода и подходящ сапун.
6. Компресът може да бъде повторно приложен.

Ако се правят рицинови компреси с цел подобряване на детоксикацията и лимфния поток, облекчаване на възпалението и т.н. , тоест за общо въздействие върху организма – те трябва да се правят 3 поредни дни на стомаха, 3 почивни дни – и така в продължение на месец. Няколко курса могат да се повтарят годишно или обикновено да се правят редовно.

Ако има области, които са болезнени или възпалени, например гърди с мастопатия, колена с артрит, тогава направете 1 ден компрес с рициново масло върху стомаха, 1 ден локално върху засегнатата област, тоест редувайте, и така в продължение на 4 дни и 3 дни почивка.

Адекватният прием на вода е от съществено значение при използване на компреси с рициново масло. Сутрин, след отстраняване на компреса, не забравяйте да изпиете 1-2 чаши подсолена вода (¼ чаена лъжичка сол на чаша вода) и да правите лимфна гимнастика (скачането на пети е много подходящо).

Още приложения на компреса с рициново масло

• Възпалени и подути стави, бурсит и мускулни навяхвания;
• Запек, храносмилателни проблеми (слага се върху целия корем);
• Безплодие, ПМС, миома, ендометриоза (долна част на корема);
• Хрема, кашлица (върху гърдите или гръба);
• Бъбреци (в долната част на гърба).

Нагревателната подложка се полза само ако няма температура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Няколко естествени лека срещу депресията
Next post Проф. Костов: Да се ваксинират хората над 40 години