Кората на нара спасява от язва

„Имам язва“ е понятие, добило голяма популярност в обществото. Язвената болест може да засегне основно два органа – стомаха и дванадесетопръстника (дуоденума). По повърхността на покривния вътрешен слой се развива единично или множествено раздразнение с различна големина, дълбочина и характер.

Различават още остри язви, но и хронични, които периодично зарастват и отново се активират. Язвената болест може да се последва от редица усложнения, като например кървене, пробив на слоевете на органа, сраствания. Злокачественото израждане е един от най-сериозните рискове.

Вълшебният лек, който ще ви отърве от язва на стомаха, е добре познатият ви нар и по-специално кората от този толкова полезен плод. Поставете 10 г сухи кори от нар в 200 мл гореща вода. Съотношението на нарови кори и вода, което трябва да се спазва при приготвянето на рецептата, която цери язва на стомаха, винаги е 1:20. Покрийте чашката с чинийка и я оставете да престои половин час.

След като изтече това време, изпийте вълшебната настойка, но не изхвърляйте кората от нар, тъй като ще ви трябва за втората част от лечението на язва на стомаха. Разделете кората от нар, с която приготвихте настойката, на четири равни части, които трябва да приемете през деня.

Самата настойка също се разделя на четири равни части по 25 мл. За деня трябва да изпиете половината от приготвената настойка (100 мл) в сравнително равни времеви интервали. Първата част се приема сутрин преди закуска. Последната четвърта доза пък се приема вечер преди лягане. Това лечение можете да приложите не само при язва на стомаха, а при язва на тънкото черво, възпаление на дебелото черво (колит), чревна дисбактериоза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *