Косата през зимата – 5 проблема и 5 решения

Коса като слама, липса на блясък и накъсани краища – това са само някои от проблемите с косата, с които всяка жена се сблъсква. Вижте 5 често срещани проблема с косата през зимата.

Проблем №1: Коса като слама

През зимата въздухът и навън, и у дома е по-сух. Студът отвън и изкуствената топлина вкъщи изцеждат косата ви и нейната текстура се променя.

Решение: Първото, което можете да направите, е да ползвате шампоан без парабени и сулфати. Правете си домашни маски с бадемово или кокосово масло.

Проблем №2: Сърбящ скалп

Кожата на скалпа не е по-различна от тази на лицето. Отново ниските температури и изкуствената топлина са причината тя да е по-суха и дори да се бели, наподобявайки пърхот.

Решение: Изберете шампоан за сух скалп. Наблегнете на масажа на скалпа по време на къпане, за да стимулирате кръвообращението. Винаги можете да си направите и масаж с леко затоплен зехтин. Оставете 10 минути и отмийте с мек шампоан.

Проблем №3: Статично електричество

Шал, шапка, поло-яка, яке и палто – няма как да не сте забелязали, че косата често се наелектризира от тях.

Решение: Погрижете се за по-добрата хидратация на косата. Използвайте продукти без отмиване, подходящи за вашия тип коса. За да е косата подхранена в дълбочина, не пропускайте поне веднъж седмично да нанасяте маска.

Проблем №4: Заплетена коса

Заплитането и накъсването на косъма е проблем, с който се сблъсква почти всяка жена през зимните месеци. Ако не се предприемат действия, косата може дотолкова да се увреди, че да се налага голямо „отнемане“ от дължината, за да се възстанови.

Решение: Първо посетете фризьора си. Нека той огледа дали има цъфтеж. Ако е така, първо ги отстранете, а след това започнете „агресивно“ хидратиране. Ако не използвате маска за коса, задължително я включете веднъж седмично в разкрасителния си режим. Сменете пластмасовия гребен/ четка с дървени.

Проблем №5: Липса на жизненост

Често срещан проблем с косата през зимните месеци е липсата на жизненост и загубата на блясък. От една страна, отново говорим за по-сухия въздух, от друга – смяната в диетата. Макар вече плодовете и зеленчуците да са достъпни целогодишно, все пак не присъстват толкова често в менюто, колкото през пролетта и лятото.

Решение: За да върнете блясъка на косата си, заложете на естествените масла. Бадемово, масло от жожоба, зехтин, кокосово масло – което и да изберете, няма да сгрешите. Ако косата ви е много изтощена, опитайте с маски с яйце и тривитаминол веднъж на 2-3 седмици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Цяр с 3 билки за здрава нервна система и преумора
Next post Ето как да намалите холестерола с орехи и чесън