Край на болките в гърба с йод и лимони

Обичайните причинители на болките в гърба са прекалено натоварване или комбинация от повреда на опорно-двигателната система (например прищипан нерв) и дегенеративна повреда (признак на износване), както и психосоматични фактори. Болките в гърба се причиняват от физически (органични) и/или психосоматиччни фактори като нарушена позиция или неправилно прехвърляне на тежестта.

Възможни причини са: травмите като гръбначна телесна фрактура, гръбначно изместване или разкъсано нервно коренче, възпаление, износване, остеопороза, дискова херния, нестабилност на гръбнака, мускулен дисбаланс или различие в дължината на краката в резултат на нарушена телесна статика.

На помощ при подобни диагнози идва прост домашен лек с йод и лимон. За приготвяне на разтвора трябва да се смесят в равни количества лимонов сок и 10-процентен спиртен разтвор на йод. Приготвената смес трябва да се съхранява на тъмно и хладно място и да се разклати преди употреба. Болното място на гръбначния стълб се намазва на широка лента (5-8 см). След това трябва да наблюдавате. Намазаните места с йод и лимон ще променят цвета си.

Там, където е по-светло, тези области трябва да се намажат отново на следващия ден. Лечението трябва да бъде спряно, когато участъците останат равномерно жълти в продължение на 3-5 дни. При по-напреднали случаи намазването с йод и лимон трябва да продължи около 3 седмици. В комбинация с редовни масажи този метод дава още по-бързи резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *