Лекари: Как да избегнем инфаркта с помощта на черен пипер?

Инфарктът почти винаги ни сварва неподготвени. Повечето хора не разбират какво им се случва – чувстват притискаща, пареща болка зад гръдната кост, която не отминава. В такъв момент задължително трябва да се повика линейка, но понякога изпадаме в ситуации, в които не можем да стигнем нито до телефон, нито пък имаме хапче подръка.

Д-р Д. Кристофър и д-р Р. Шулц са стигнали до извода, че можем да спрем инфаркт в рамките на минута с помощта на един продукт, който всеки има в шкафчетата вкъщи. В продължение на 35 години Джон Кристофър наблюдавал ефектите на черния пипер върху човешкото тяло. През цялото това време състоянието на пациентите му, които са го употребявали, значително се е подобрило.

За да спрете предстоящия сърдечен удар, трябва да добавите една чаена лъжичка смлян черен пипер към чаша вода. Този лют пипер съдържа голямо количество капсаицин, който дразни дихателните пътища, кожата и лигавиците, обясняват авторите на изследването.

„Това е обезболяващо и разсейващо. Този метод е подходящ само ако човекът е в съзнание. Ако той е в безсъзнание, тогава можете да капете няколко капки екстракт от черен пипер под езика“, казват те.

Освен това черният пипер е много здравословен. Съдържа най-малко 25 вещества, които могат да имат благоприятен ефект върху човешкото тяло. Лекарите предлагат тази люта подправка за подобряване на метаболитните процеси. Той има добър ефект върху усвояването на полезни микроелементи и дори допринася за загуба на тегло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Руска онколожка: Месото на барбекю причинява рак!
Next post Морето – най-доброто лекарство срещу нервите, стреса и депресията!