Лекари от САЩ назоваха 6 правила за здрави бъбреци

Американският национален фонд за бъбреците назова 6 прости правила, които човек, следвайки, може сам да намали рисковете от загуба на бъбречна функция.

Ето препоръките на американските лекари.

Умерен прием на захар

Този продукт в прекомерни количества не само че ни плаши с появата на диабет. Той също така повишава нивото на захар в бъбреците. Газираните напитки, сладкарските изделия и като цяло всякакви продукти, съдържащи много рафинирана захар, включително сокове, са пряк път към бъбречни заболявания.

По-малко сол

Натрият е полезен минерал, но в малки количества. Излишъкът му принуждава организма да се запаси с повече от необходимото количество вода и това води до повишено кръвно налягане, което увеличава натоварването на кръвоносните съдове, включително и в бъбреците.

Гледайте теглото си

При наднорменото тегло бъбреците трябва да работят до износване, филтрирайки отпадъците над нормалното за вашия ръст и възраст.

Откaжете се от тютюна

Пушенето предотвратява адекватен приток на кръв към белите дробове, сърцето и бъбреците.

Откажете се или умерено консумирайте алкохол

Това води до промяна в работата на бъбреците, поради което те губят способността да филтрират кръвта качествено.

Следете холестерола в кръвта

Не забравяйте, че излишъкът от холестерол води не само до сърдечни заболявания, но също така причинява образуването на плаки, които запушват бъбречните артерии, блокирайки притока на кръв към тях, което също води до загуба на бъбречната функция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *