Лекари: Раменете и челюстта изтръпват при болно сърце

Дори да нямате видими сърдечни проблеми или вродени аномалии, с годините силата му неизбежно започва да намалява и това често води до усложнения, за които дори не сме разбрали. Повтарящите се болки в гърдите може да показват слабост на сърцето.

Свикнали сме с факта, че един от основните ни органи в тялото е вляво. Но всъщност при слабост на сърцето ще имате болка в гърдите, както и неприятни усещания, които могат да се появят в ръцете, раменете и челюстта. Ако болките в гърдите са станали постоянни, това е причина да се замислите и да отидете на лекар, казват специалистите. Изпитвате ли дискомфорт при бързо ходене?

Не можете да ходите повече от 10 минути без почивка? Имате ли проблеми с дишането по време на сън? Усещате ли недостиг на въздух дори в най-обикновена ситуация? Това също за сигнали за отслабнало сърце. Сравнете усещанията си с тези, които са били, да кажем, преди две години. Ако забележите влошаване, това е причина да се изследвате, препоръчват лекарите.

Симптомите, които често се бъркат с грип, също са присъщи на сърдечните проблеми. Те включват студена пот, бърза умора и гадене.

Това показва проблеми с притока на кръв, недостатъчен кислород, постъпващ в сърдечната система. Слабото сърце води до нарушено кръвообращение в периферията на тялото. Течностите се просмукват и натрупват под кожата, което особено засяга краката – те се подуват. Но подуването може да изчезне сутрин и да се появи отново вечер. Малкият оток може да не е опасен, но ако състоянието се влошава, изпитвате трудности при ходене, не можете да станете от леглото сутрин, задължително си обърнете внимание!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *