Лекар разкри защо възрастните трябва да ядат круши всеки ден

Според диетолога Елена Соломатина крушите са един от най-полезните плодове за възрастните хора. Защо възрастните хора трябва да ядат круши всеки ден? Крушите имат способността да подобряват работата на червата и да понижават кръвното налягане.

Диетологът д-р Соломатина пояснява, че те са наситени с калий, микроелемент, който помага за премахване на излишната течност от тялото и предотвратяване на отоци. Освен това тези плодове са източник на магнезий.

„Крушата успокоява, понижава кръвното налягане“, споделя лекарят, коментирайки предимствата на този плод за възрастните хора. Също така д-р Елена Соломатина отбелязва свойството на крушите да стимулират перисталтиката, която отслабва в напреднала възраст.

„Крушата служи като пилинг за стените и влакната на червата, подобрява преминаването на храната през тях“, продължава експертът.

При наличие на диабет, наднормено тегло трябва да се предпочитат сортове круши, който не са толкова сладки, допълва медикът. Освен това д-р Соломатина предупреждава, че крушите са противопоказани за хора със заболявания на стомашно-чревния тракт – тези плодове са твърде груби за тях поради високото съдържание на фибри.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Лекар назова 5 храни за дълголетие, които той яде всеки ден
Next post Полезно! Защо да пием водата от варените картофи?