Лекар: Този чай може да спре деменцията!

Една от най-популярние напитки в света може да спре развитието на деменция. Това споделя руският диетолог Александър Лисенков.

“Повечето хора обаче знаят само два факта за него разделя се на черен, зелен и билков; съдържа повече кофеин от кафето, така че трябва да се пие в малки количества”, казва специалистът.

“Междувременно в света има стотици видове чай. Освен това родината на повечето от тях са източните страни. Например в Китай във всеки специализиран магазин можете да видите толкова много разновидности на чай, че изборът ще бъде изключително труден”, казва експертът.

Диетологът д-р Андрей Лисенков препоръчва консумацията на бял чай улун. Според него тази напитка може да изненада всеки със своя вкус, аромат и изобилие от полезни свойства. “Този чай е със средна ферментация. При сваряване има лек оттенък на кафе, сякаш към черен чай е добавено мляко. И има същия мек, приятен вкус”, подчертава диетологът.

Този вид листен чай има не само богат вкус, но и притежава богат списък с полезни свойства. Например улонг, според китайски лекари, удължава живота с пет или повече години. Напитката предпазва от рак поради наличието на антиоксиданти, които успешно се борят с токсините.

“Наскоро учени от Китай установиха, че млечният улонг помага и за превенция на деменция, болестта на Алцхаймер и Паркинсон. Вярно е, че за да постигнете този ефект трябва да пиете чай всеки ден”, подчертава експертът. Поради минималната обработка количеството на танини, катехини и витамини в него е много по-голямо, отколкото в други сортове. В Древен Китай е бил наричан „напитката на младостта и здравето“

Той притежава следните полезни свойства:

  • стартира естествените процеси на подмладяване на тялото, обновява кожата, като я прави по-еластична и тонизирана;
  • поради съдържанието на танин, при редовна употреба стените на кръвоносните съдове се укрепват и кръвното налягане се нормализира;
  • подобрява метаболизма, което ви позволява ефективно да се борите с излишните мазнини;
  • помага за прочистване на тялото от токсини и отпадъци, поради което е показан при сериозни хранителни отравяния;
  • ползите от белия чай са доказани при лечение на пародонтоза, както и в борбата със зъбен камък и кариес;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *