Ленено семе при пикочни проблеми

Забелязали сте, че след посещение в тоалетната скоро отново ви се иска да се върнете там? Изпитвате усещане, че не успявате да се освободите от ненужната течност докрай? Най-вероятно вие сте се сблъскали с медицински проблем, наричан „непълно изпразване на пикочния мехур”, иначе това явление е известно просто като „задържане на урина”. При такова състояние няма възможност за пълно изпразване на пикочния мехур, поради това позивите за посещение в тоалетната са твърде чести и непреодолими.

Освен неудобствата и нарушенията на нормалния ежедневен живот в крайна сметка задържането на урина може да доведе до различни усложнения и инфекции. По тази причина е важно да сте запознати с проблема, да знаете как може да проверите дали страдате от такова нарушение. Независимо от широкото разпространение на проблема сред възрастните хора задържането на урина може да безпокои широк кръг от хора във всяка възраст.

Рискът от заболяване не се различава при мъжете и жените и е обусловен предимно от естествените процеси на стареене, хормонални изменения, които влияят на характера на дейността на организма, генетични дефекти, предавани от поколение на поколение, увреждане на гръбначния мозък, травма на таза, мускулна дистрофия и различни неврологични заболявания.

Отличен начин за предотвратяване на инфекции на пикочния мехур е добавянето на ленено семе в ежедневното меню. Освен че лененото семе е добър източник на антиоксиданти и антибактериални съставки, то оказва благотворно влияние, което помага за предотвратяването на инфекции и облекчава уринирането.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *