Лечебната мощ на малките зелени листенца няма равна

Напоследък все повече хора се обръщат към билколечението като алтернативен метод на традиционната медицина. И има защо – растенията около нас крият неподозирани способности да се справят с почти всички известни нам болести.

Днес ще обърнем внимание на едно растение, което обикновено използваме като подправка – градинският чай . В миналото това растение е било счетено за свещено, защото се използвало успешно при лечението на различни заболявания.

Неслучайно го наричат растението-спасител.

Градинският чай включва вещества като сапонини, антибактериални ензими, естроген, витамини В и С, етерични масла , както и калий и други полезни минерали, които спомагат за подобряване на здравето и ускоряване на възстановяването след болест.

За да получите представа за лечебната сила на зелените му листенца, ви предлагаме да се запознаете с някои от най-мощните му свойства:

 • Възстановява нервната система;
 • Подобрява кръвообращението;
 • Намалява умората;
 • Отлично средство е за лечение на анемия;
 • Има мощни възстановяващи свойства;
 • Помага при храносмилателни проблеми като диария;
 • Облекчава симптомите на менопаузата;
 • Нормализира нивото на кръвната захар;
 • Лекува язви и рани;
 • Предпазва от вагинална мукоза;
 • Елиминира задържането на течности и лекува цистит;
 • Бързо елиминира зъбобола и възпалението на венците;
 • Има антисептични и противовъзпалителни свойства;
 • Облекчава менструалните симптоми (старите хора го наричат „женска билка“).

Ето как да използвате градинския чай във всеки отделен случай:

ПРОБЛЕМИ С ГЪРЛО, ЗЪБИ И ВЕНЦИ

Направете чай от градински чай и го охладете. Просто изплаквайте устата и гърлото три пъти дневно, за да намалите инфекциите на гърлото и възпалението на венците.

ЛЕЧЕНИЕ НА ПРЕКОМЕРНО ИЗПОТЯВАНЕ

Смесват се 50 гр. изсушен градински чай с 500 мл 70% спирт. Оставя се да престои една седмица, като се разклаща всеки ден. След този период от сместа се приемат по 50 капки всеки ден, разредени с малко количество вода (50-60 мл).

ТОНИК ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ХРАНОСМИЛАНЕТО И ИЗЦЕЛЕНИЕТО НА РАНИ

За всяка чаена лъжичка градински чай използвайте 1 чаша вряща вода, за да направите чай. Приемайте три пъти дневно за лечение на проблеми с храносмилането и подобряване на способността за лекуване на рани.

ЧАЙ ПРИ ГИНЕКОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ И ПРОБЛЕМИ С НЕРВНАТА СИСТЕМА

Поставете четири грама сушена билка в чаша вряла вода. След охлаждане, приемайте редовно отварата, а може да я използвате и за промивки.

ЛЕЧЕНИЕ НА РЕВМАТИЗЪМ

Ако страдате от ревматизъм и разполагате с вана у дома, напълнете я с топла вода и поставете две шепи градински чай. Постойте във ваната 15-тина минути. Повторете 2-3 пъти седмично.

ГЪБИЧНИ ИНФЕКЦИИ НА КОЖАТА

Правете вана с градински чай 2-3 пъти седмично, за да облекчите гъбичните инфекции на кожата.

ЛЕЧЕНИЕ НА АРТРИТ

Разтрийте болезнените стави с етерично масло от градински чай за намаляване на болката и лечение на симптомите на артрит.

ВНИМАНИЕ: Имайте предвид, че билката не може да се използва през първия триместър на бременността, тъй като това може да увреди формирането на плода. Също така е препоръчително да се избягва употребата на градински чай в случай на кърмене, тъй като това може да попречи на производството на мляко. Хората с бъбречни заболявания също трябва да избягват използването на градински чай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Натурални начини за контролиране на кръвното налягане
Next post Хималайска сол с лимон срещу мигрената