Лечение на болести на съдовата система по метода на билкаря Корчан

Лечение на болести на съдовата система по метода на билкаря Корчан

Използването на лечебни растения позволява да се възстановят функциите на съдовата система, и по специално на големите съдове – артерии и вени. Той има подобрителен ефект и върху малките кръвоносни съдове – капилярите. По този начин съдовата система претърпява „основен ремонт“ и е в състояние да изпълнява основните си функции: нормализират се както артериалният, така и венозният кръвен поток. Методът на билкаря Корчан е отлично терапевтично и възстановяващо средство. Ефектът от билките, които се използват вътрешно, не е достатъчен, затова Василий Йосифович препоръчва по време на приема да се прави и специален масаж.

Кой е Василий Йосифович Корчан?

Василий Йосифович Корчан е легендарен украински билкар и лечител, който лекувал болните с народни методи в началото на 50-70-те години на миналия век. Василий Йосифович Корчан станал известен далеч извън пределите на Украйна, както заради способностите които имал, така и заради доброто отношение към обикновените хора, които го наричали дядо Васил. С билкарство са се занимавали бабата и прабабата на Корчан. Потомственият лечител е посещавал манастири в Европа и Азия, бил е и в Тибет, където няколко месеца се е посветил изцяло на тибетската народна медицина.

Преди да направите масаж, пригответе билково масажно олио, съветва билкаря Корчан

За да стане готово ще имате нужда от следните билки:

– невен (цвят);
– жълтурче;
– коприва;
– лют пипер.

Смесете ги в съотношение: 3:2:2:1.

Приготвяне

Изсушените и старателно нарязани (смлени) билки се заливат с нерафинирано слънчогледово олио. Сместа трябва да е с консистенцията на течен грис и се настоява за 24 часа в емайлирана купа на тъмно място.

Разтриването започва от долната част на гърба и завършва с краката. Като продължителност масажът трябва да е поне 30 минути. С кръгови движения на пръстите и на двете ръце се започва от шията и постепенно се слиза надолу. Краката се разтриват внимателно с две ръце. Билкарят съветва след масажа тялото да се покрие с вестник, който не е гланциран и отгоре да се метне топло вълнено одеяло. Останете в позиция „по корем“ докато не се затоплите добре и не почувствате вътрешна топлина, предизвикана от компонентите на билковата смес.

След около час остатъците от билките, които са полепнали по кожата по време на масажа се изчистват внимателно с чиста памучна кърпа или салфетка.

Особеното при тази процедура е, че след почистването на билковите остатъци тялото трябва да се изплакне с топла вода, в която е разтворен 9-процентов оцет. 200 мл. оцет се разреждат в около 5 литра вода.

На следващия ден се прави масаж с билковата смес отпред – от шията, през гърдите, стомаха и до пръстите на краката. Тялото се затопля, завивате се отново с вълнено одеяло и повтаряте процедурата с водата и оцета.

След като мине и този ден, се прави сух масаж с четка на цялото тяло и се прилага контрастен душ

По възможност процедурата се прилага два пъти в месеца. Ако човек е относително здрав, няма сериозни оплаквания, сърцето работи добре и кръвното не е много високо, този метод може да се прави и веднъж на всеки 4 седмици.

При висок лош холестерол, умора, отпадналост, високо кръвно налягане и сърдечно-съдови заболявания е добре да се масажирате веднъж в седмицата в продължение на поне 2-3 месеца и след това постепенно да се разреждат процедурите, докато не се стигне до веднъж на всеки 4 седмици.

При инсулт, артрит, подагра се обръща особено внимание на ръцете и на стъпалата по време на масажа

В по-тежките случаи, като след прекаран инфаркт или инсулт, заедно с масажа се пие и лечебен чай. Взимат се равни части от следните билки:

– глог цвят;
– дяволска уста;
– листа от горска ягода;
– брезови пъпки.

3 с.л. от сухите и предварително смесени и смлени билки се изсипват в 0,5 литра вряла вода и престоява така поне 6 часа. Чаят не се подслажда, но за сметка на това към сено се добавя една равна чаена лъжичка сода за хляб. Пие се по половин чаша 2 пъти дневно преди хранене.

По време на лечебните процедури билкарят съветва да се намали количеството сол и захар (по възможност да се изключат напълно) и да не се приемат всякакви стимуланти като алкохол или никотин. Те водят до запушване на кръвоносните съдове с холестеролни плаки.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *