Лечителят Петър Димков морял грипа със солена вода

Народният лечител Петър Димков ни е завещал богат архив от илачи за всякакви заболявания. Рецептата му срещу грип и простуда е една от най-популярните и стотици хиляди хора се избавят от коварните вируси през зимата благодарение на нея.

„Спазването на личната хигиена, закаляването и избягването на контакт с болни значително предпазват от заболяване. Краката винаги да са сухи и топли. Болните трябва да се изолират в отделна стая“, пише Димков в записките си.

„Сутрин, обед и вечер 10-15 минути преди ядене да се прави гаргара с лимонена или пък със солена вода (на 1 чаша топла вода 1 ч. л. лимонов сок или пък сол) и 5 мин след нея да се изпие 1 чаша горещ липов или друг чай с 1 ч. л. лимонов сок, коняк или ром. Или да се взема по 1 прах от 1 г (за деца според възрастта) от следната смес: индийско орехче (мускатно), нишадър на прах и винена киселина (лимонтузу) (от аптеката) – по 8 г от всяко.

Стриват се на прах и се разделят на 24 праха. Изпива се с малко отвара от червен кантарион (1 с. л. листа и цвят в 250 мл вода се вари 5 минути) или с малко вода и след изпиването му се взема и малко пчелен мед“, съветва ненадминатият лечител. Още преди век той формулира и ясните симптоми на грипа.

„Обикновено започва с отпадналост, болки в гърлото, главоболие, кашлица, понякога втрисане. Температурата бързо се повишава. Болният се оплаква от болки по тялото, в очите, често повръща, няма апетит. За две-три денонощия температурата постепенно спада и болният оздравява. Възможно е болестта да протече в по-леки или по-тежки форми“, пише в дневника си Димков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Онколог: Пластмасовите съдове, смартфоните и завесите у дома отключват рак
Next post 6 храни, които трябва да ядем всеки ден