Ликьор от чесън: Как да си направим и за какво е полезен?

Чесънът отдавна се използва не само като подправка за различни ястия, но и като лекарство, което помага при превенцията и лечението на редица заболявания. Една глава чесън съдържа повече от 400 полезни съединения, пише zdrave.to. С този полезен зеленчук можете да премахнете чревните паразити, да намалите кръвното налягане, да се борите с вируси и бактерии и дори да предотвратите развитието на рак.

Не е задължително да се тъпчете с чесън, за да извлечете ползите от него. От чесъна можете да приготвяте различни бульони и дори много полезна напитка на базата на червено вино. Може да се изненадате, но тази комбинация има много благоприятен ефект върху организма, подобрявайки състоянието на сърдечно-съдовата система.

Как се прави ликьор от чесън

Голяма глава от чесън се намачква в хаван или много фино се нарязва. Може да използвайте преса за чесън.

Получената каша се поставя в стъклен съд (по-добре е да се използва бутилка от тъмно стъкло) и се налива 1 литър червено вино (добре „работи“ в комбинация с чесън).

Плътно затворете контейнера и го поставете на хладно и тъмно място за 7-10 дни. Всеки ден контейнерът с течността трябва да се разклаща. След изтичане на определения период се прецежда течността от бутилката. Чесновият ликьор е готов.

Необходимо е ликьорът да се съхранява на вратата на хладилника, да се вземат по 15 мл три пъти на ден преди хранене за един месец.

Какъв ефект може да се постигне, като се вземе ликьор от чесън:

  • да се отървете от излишните соли в тялото;
  • укрепване на имунната система;
  • подобряване на храносмилателния процес;
  • почистване на кръвта и намаляване на холестерола;
  • укрепване на стените на кръвоносните съдове;
  • увеличаване на жизнеността на тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Путин и крал Чарлз се лекуват с родопски мурсалски чай
Next post Ако често ви боли дясното и лявото рамо – ето с кой орган имате проблем