Лимонада от лавандула срещу главоболието и безпокойството

Лимонада от лавандула, с лимон и мед, добре охладена и с малко лед – какво повече му трябва на човек в летните жеги?

Много експерти по целия свят казват, че лавандулата е изключително полезно и благотворно средство срещу хронични и болезнени главоболия. Лавандулата работи добре като ефективен стабилизатор на настроението и като обезболяващо средство. Лавандулата е и идеалният и безпощаден убиец на стреса и напрежението.

Можем още много да ви говорим за лавандулата, но едва ли са чак толкова много хората, които да се съмняват в полезните свойства, които има тя. Затова просто опитайте рецептата, която ви предлагаме днес. Ако си направите тази лимонада, ще бъдете изумени не само от резултатите, но и от безспорно свежия и приятен вкус, който лавандуловата лимонада има!

Тази домашна лимонада от лавандула е отлично средство, което ще успокои сетивата ви. Експертите казват, че упоритото главоболие може да бъде причинено от стрес, напрежение, дехидратация, или други външни или вътрешни фактори. Маслото от лавандула е всичко, от което се нуждаете, за да си спестите главоболието и последвалата мигрена, както и безсънието, което следва след това.

Лавандулата има мощно противовъзпалително, антисептично, спазмолитично, анти-гъбично, антибактериално, детоксикиращо, хипотензивно и седативно действие. Освен това красивата лилава билка е мощен антидепресант.

Лимонада с етерично масло от лавандула

Вие се нуждаете от следните съставки:

  • 1 чаша качествен, естествен мед
  • 12 чаши вода
  • 3 капки етерично масло от лавандула
  • Сок от 6 лимона

Смесвате съставките в подходящ съд и слагате за известно време в хладилника, за да се охлади. Може да добавите листенца мента или пръчка джинджифил за още по-свеж вкус.

Опитайте и се насладете на чудесния вкус. Дайте баланс на вашето тяло и прогонете главоболието и безпокойството с тази полезна и свежа лимонада от лавандула.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Previous post Спасяваща рецепта против задух на билкаря Владислав Мураков
Next post Етеричното масло от мандарина премахва стрии и се бори с рак