Липов чай цери подути лимфни възли

Наличието на проблем с лимфните възли винаги е давало повод за притеснение, но не бързайте да изпадате в паника. Въпреки това не всеки от нас осъзнава значимата им роля за целия организъм и цялостното му състояние – те не просто са главнодействащият орган в лимфната система, но и в кръвоносната система.

Изпълняват ролята на филтър, който работи на пълни обороти, за да филтрира нечистотиите и замърсяванията в кръвта, идващи от различни органи и части на тялото. Общо в тялото си имаме 360 лимфни възела.

Ако се събудите с издутина в главата, врата или в областта на таза и в допълнение имате и симптоми като болка (особено силна при натиск), усещате при допир уплътнения и констатирате зачервяване в областта на лимфните възли, то по всяка вероятност те са се възпалили.

При възпалени лимфни възли е възможно гнойно възпаление, главоболие, усещане за слабост и треска. Възможно е това оплакване да бъде предизвикано от само един възпален възел или цяла група, обзета от възпалителния процес. Най-простото и лесно средство за справяне с него е приемът на чай от липа. За него разказва Иванка Самокварева от Сливен, която научила за средството от местен лечител.

„Надявам се да помогна. Преди години имах увеличен лимфен възел под дясната сливица. След близо три години ходене по болниците, след силна антибиотична терапия, пункция и частичен разрез резултатът беше нулев. Съвсем случайно открих, че липовият чай влияе много положително на възпалени лимфни възли“, казва тя.

„Пиех го три пъти на ден горещ. На втория-третия ден отокът започна да се разнася, а беше с размери на голям картоф, изобщо не можех да си извия врата“. Единственото условие за изпълнението на рецептата е да се спрат газираните напитки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *