Листа от мечо грозде облекчават ишиаса

Листа от мечо грозде 30 г, стръкове от овчарска торбичка 30 г, стръкове от комунига 30 г, стръкове бял равнец 30 г, корени на валериана 30 г, корени на репей 30 г, корени на гръмотрън 30 г. 2 супени лъжици от билковата смес се заливат с 500 мл вряща вода, кисне 1 час и запарката се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти на ден преди хранене.

Стръкове от дървесен бъз 100 г, стръкове от червен кантарион 100 г, стръкове цвят от лайка 100 г, корени от брош 100 г, цвят от липа 100 г, прави се отвара в 500 мл вряла вода ври 5 минути, кисне 1 час и запарката се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти на ден преди хранене.

Една трета корен от хрян, настърган на пластмасово ренде се разбърква с 1 супена лъжица чешмяна вода, разстила се върху парче ленен плат с дебелина 1 мм. Лапата се поставя върху парче ленен плат и се поставя на болното място престоява 3 минути, след което се сваля, в противен случай има опасност кожата да изгори. Предварително болното място се намазва с крем или свинска мас. Тази рецепта може да се използва и при силно главоболие. Като лапата се поставя на врата за не повече от три минути, а при зъбобол лапата се поставя на бузата на страната която ви боли за 3 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *