Магнезиева рецепта за мъжете, навършили 40 години

Опитайте диета с магнезий и полезната магнезиева рецепта, препоръчана от д-р Майкъл Грегър. С помощта на тази рецепта и диетата, богата на магнезий, силната половина на човечеството не само ще подобри здравето си, но и значително ще увеличи годините на пълноценен живот.

За мъжете възрастта „около 40“ е критична. През този период много от тях стават жертва на изненадващи смъртни случаи, заради внезапно появили се съдови заболявания. Представителите на силния пол умират от инсулти и инфаркти буквално в разцвета на силите си. Може ли това да се предотврати? Оказва се, че да, защото мъжкият организъм след една определена възраст се нуждае от магнезий.

Темата за ранните, внезапни и трагични смъртни случаи е много актуална днес, не само заради пандемията. Голям брой представители на силния пол се сбогуват с живота на възраст около 40 години. Те умират главно от инсулти и инфаркти (както казва статистиката). Учените са установили важен факт, че повечето мъже, които умират от сърдечно-съдови заболявания на възраст 30-40 години, имат дефицит на микроелемента магнезий (Mg) в организма. Възможно ли е да се предотврати преждевременната смърт?

Ползата на магнезия за мъжкия организъм

Според статистиката сериозният процент смъртност на хората на възраст 40+ е причинен от тютюнопушене и злоупотреба с алкохол и храна. Освен това болестите може да не се проявяват като пряка последица от пристрастяването. Например пушенето обикновено отслабва имунната защита на човека. И това може да служи като фактор за появата и развитието на широк спектър от заболявания.

Д-р Майкъл Грегър е американски лекар и писател на бестселъри в жанра книги за самопомощ и диетология. Говорител е по въпросите на общественото здраве, по-специално за диетите на растителна основа и вредите от яденето на животински продукти. Той е веган и създател на сайта NutritionFacts.org.

Той предлага полезна рецепта, която помага за премахване на дефицита на магнезий в организма. А за хора на възраст над 50 години, предложената рецепта ще бъде просто универсална. Но първо за общите диетични правила.

Диетата с магнезий е доста лесна

Д-р Майкъл Грегър препоръчва мъжете, а и не само те, да минат на магнезиева диета ако са започнали да наближават 50-те.

• Първо, трябва да се откажете от употребата на захар и всички сладки продукти от брашно.

• На второ място, да се сведе до минимум консумацията на месо и консерви. Месото трябва да се добавя към диетата само ако е варено.

• Трето, използвайте всички видове зърнени храни (естествени).

• Четвърто, включете в менюто колкото се може повече билки, подправки и зеленчуци.

• Пето, ограничете млечните продукти (с изключение на ферментиралото мляко: за 1 час тялото усвоява 90% от киселото мляко и това е много добре)

Магнезиева рецепта на д-р Майкъл Грегър

Ще ви трябват:

– 2 с.л. лъжици овесени трици.
– 1 супена лъжица лъжица кедрови ядки (най-добрият източник на витамин В6. A без В6 магнезият не се усвоява).
– 2 с.л. сусам.

Разбъркайте и залейте с кисело мляко. Оставете да се накисне за през нощта.

Това е дневната доза (около 2,5 супени лъжици два пъти на ден).

Ако няма алергична реакция, можете да добавите малко мед (без кисело мляко) към сместа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *