Малки и лесни трикове срещу тъмните кръгове под очите

Тъмните кръгове под очите не са проблем само на жените, но и на много мъже. Причината за появата им не е една. Натрупаната умора, генетичната предразположеност, алергични реакции и недостиг на сън са все мотиви за повяхването на тази нежна и фина кожа.

Естествено, има безброй козметични средства, с които можем да скрием проблемните зони, но преди всичко трябва да знаем, че тъмните кръгове невинаги са единствено козметичен дефект, а могат да бъдат сигнал за здравословни проблеми. Ако обаче не става дума за сериозни проблеми, може да пробваме няколко средства за отстраняване или намаляваме на потъмняванията край очите.

Едно от основните неща, които трябва да направи човек, ако има тъмни кръгове, е важно да промени диетата си, да започни да пие много вода и да намали солта в храната. Сънят е изключително важен, за да се пребори човек с тъмните кръгове и бръчките.

Хората, които консумират много алкохол, обикновено се сдобиват с хронично потъмняване на кожата под очите.

Металните лъжици изстудени във фризера, са друг начин за справяне с този проблем. Поставени върху зоната на очите, те трябва да престоят така 20 минути. Ето защо просто се отпуснете и се пренесете мислено на някое хубаво място и ги оставете да направят своята магия.

Резенчета краставица върху очите правят чудеса. Нужни са около 20 минути, за да се получи желаният ефект. Известно е, че краставицата има противовъзпалителни свойства и с нея кожата може да релаксира.

Друго изпитано средство за справяне с тъмните кръгове- пакетчета чай, поставени на проблемните места, след като са изстинали. Нужно е да са добре изцедени. Същите тези чаени торбички могат да се охладят за няколко минути във камерата на хладилника или във фризера. Най- подходящите видове са зелен, бял или черен чай, тъй като имат като съставки танин и кофеин.

Сместа от куркума на прах и сок от ананас е друг помощник в борбата за свеж вид. За да има ефект, трябва да втриете пастата в кожата под очите и да постоите така около 10- 20 минути. Премахването става с влажна кърпа. Постига се и още един ефект-кожата се избелва. Порите също се стягат, а най-голям ефект се постига, когато след маската изплакнем очите си с хладка вода.

Прясната мента, поставена под очите, също помага. 20 минути са напълно достатъчни. Ментата може да се използва и под формата на отвара или на напитка, а ако бъде смесена с малко лимонов или доматен сок, може да я изпиете.

Комбинацията от доматен, лимонов сок и царевично нишесте е друго средство, за да се избавите от кръговете. 10 минутки с тази смес под очите са напълно достатъчни. Измива се с хладка вода, а мястото се подсушава.

Всеизвестно е, че сокът от картофи е най-разпространеното средство за справяне с тъмните кръгове. Тампончета, напоени със сок от картофи, правят чудеса за нашите очи. Трябва да се оставят върху кожата около 20 минути, за да подействат, а след това лицето се измива и подсушава. Картофите също избелват кожата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *