Масажът с тези две съставки премахва целулита

В аптеките и дори масовите супермаркети има безброй продукти, които обещават да ви отърват от грозните дупчици, но според кожния специалист Наталия Робинсън, която се грижи за красотата на редица холивудски величия, лекът се крие в кухнята ви.

Става въпрос за две прости съставки, които се смесват и нанасят върху кожата, а именно: сода бикарбонат и мед.

„Масажирането на краката с мед ще подобри кръвообращението и лимфния поток. Содата е натурален ексфолиант, а медът овлажнява кожата. Той е естествен компонент, който намалява появата на целулита, без да натоварва организма с токсини и химикали, които често се срещат в козметичните продукти“, обяснява Наталия. Как да си направите домашната маска против целулит?

Една лъжичка сода се смесва с една лъжичка мед до постигане на хомогенна смес. Добавете и малко вода и нанесете сместа с масажни кръгови движения в областите, които са засегнати от целулита – краката, коремът.

Масажирайте интензивно в продължение на 3-5 минути, докато усетите кожата по-гладка. След това нанесете мед на зоната с портокалова кожа и започнете да пляскате с длани мястото в продължение на 4-7 минути. Наталия гарантира, че това „упражнение“ ще подобри кръвообращението и ще намали проявата на целулит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *