Масаж на стъпалото стопира завинаги болката в гърба

Масаж на стъпалото стопира завинаги болката в гърба

80% от населението в страната ни страда от болки в гърба, посочват най-новите проучвания. Причините за това са най-вече застоялият начин на живот, претоварването на работното място, приемът на лоша храна, извършването на тежки физически действия, които, макар и след години, с натрупване винаги водят до един и същ резултат.

Кинезитерапевтите смятат, че нетърпимата болка в гръбнака съвсем не е нелечима, а можем да я преборим сами у дома. Това се случва чрез лесен масаж на стъпалото. За целта трябва да намерите точката на гръбнака върху стъпалата си – намира се на ръба на ходилото. Всички проблеми с гърба се проектират там. На пипане тези точки са болезнени. Седнете на пода с кръстосани крака. После вземете в ръце едно от двете стъпала. Намерете на стъпалото точката на гръбначния стълб. Линията между петата и големия пръст на вътрешното „ребро“ е проекцията на гръбначния стълб.

Визуално разделете тази линия на части: сакрум, долна част на гърба, гръден и шиен отдел на гръбначния стълб.

Използвайте палеца си, за да преминете тази линия от петата към пръстите с натиск. Ако има проблеми в гръбначния стълб, ще намерите отражението им тук. Тези точки се усещат като по-болезнени и по-твърди. Масажирайки ги, вие влияете директно на гръбначния стълб. Заедно с това постигате и други полезни ефекти за организма: отпускате нервните окончания, които създават напрежение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *