Масаж със замразена краставица бори петна и бръчки

Страдате ли от торбички под очите, тъмни кръгове и бръчки? Можете да озарите значително лицето си и да подмладите цялостното състояние на кожата си, ако изпробвате нашумелия сред холивудските звезди лесен трик, който е хит в социалните мрежи.

Става дума за разкрасяване само с парче замразена краставица. Този зеленчук съдържа много вода и полезни вещества и се ползва отдавна като почистващо средство за лице и натурален овлажнител. Как се прави процедурата? Първо намерете свежа краставица и я измийте добре. Без да белите кората, просто я нареже на тънки резени и ги поставете във фризера.

Масажирайте лицето си със замразената краставица сутрин за 1 минути, като местите бързо зеленчука и не го задържате на едно място. Процедурите с краставица действат освежаващо на кожата на лицето, помагат за избелването на кожата и заличаване на белезите.

Освен това торбичките под очите и тъмните кръгове стават по-малко забележими. Друг приятен ефект е, че краставицата съдържа и вещества, които могат да забавят стареенето на кожата. Ако не разполагате с фризер, можете да оставите резенчетата краставица за 1-2 часа в хладилника и след това да ги ползвате за масаж на лицето.

Ефектът ще е благоприятен отново. Имайте предвид, че заради ниската температура е възможно след процедурата да получите зачервяване, което бързо ще отшуми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *