Масаж с камъни опъва бръчките

Красивите камъни и кристали са не само елегантни бижута, но и оръжие срещу бръчки с напредването на възрастта. Редовният масаж на лицето с камък значително подобрява състоянието на кожата и я изглажда видимо в кратък период от време.

Този метод се е практикувал още в древни времена, но днес отново набира скорост и е популярен в цял свят. Черният обсидиан е сред най-добрите камъни за лицев масаж. Той спомага за елиминиране на токсините, подобрява тонуса на кожата, чувстваме се освежени.

Розовият кварц също е пръв помощник в борбата с бръчките. Когато глезите кожата си с него, той спомага за подобряване на кръвообращението, насърчава синтеза на колаген, успокоява и насърчава лимфния дренаж, като по този начин се елиминират токсините от тялото.

Според някои западни изследвания действа благоприятно и при розацея. Структурата на кварца е такава, че задържа топлината и студа по-ефективно. Затова и масажът с него дава невероятно усещане.

Зеленият нефрит е третият подходящ за лицев масаж камък. За него се смята, че помага за тонизирането и укрепването на кожните клетки, намалява подпухналостта, стимулира производството на колаген, повишава еластичността. Чудесен е за контуриране и повдигане на лицевия контур.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *