Маска с глина прибира увисналата кожа

Загуба на еластичност, увисване на кожата на ръцете, шията, корема и бедрата – това е често срещано явление при жените след 45 години. Диети, драстично намаляване на теглото, хормонални смущения – всичко това се отразява зле на състоянието на кожата.

Вследствие на натрупаните години и излишни килограми клетките на кожата вече не са в състояние да се възстановяват толкова бързо, колкото преди. Въпреки това при редовно приложение на съвсем обикновена маска ще стегнете кожата и ще възстановите нейната еластичност.

Трябват ви: 2 супени лъжици утайка от малко по-едро смляно кафе, 1 и 1/2 ч. л. масло от камфор, 2 супени лъжици козметична глина.

Глината се разрежда с вода според указанията на опаковката. Трябва да получите маса с консистенция на гъста сметана. Добавете утайка от кафе и масло от камфор и разбъркайте. Колко масло от камфор ще сложите, зависи от индивидуалните характеристики на кожата.

Най-добре е да започнете с половин чаена лъжичка и след това постепенно да увеличавате дозата. Нанесете сместа върху кожата на проблемните области, увийте с фолио и сложете нещо за осигуряване на топлинен ефект.

Дръжте обвивката за около 30-40 минути, след това отмийте с топла вода и нанесете подхранващ крем. Оптимален, видим и невероятен ефект ще получите, ако прилагате тази маска поне 2-3 пъти в седмицата в продължение на поне 3 месеца. Няма как отпуснатата от години кожа да се стегне за няколко дни. Нужно е упорство и постоянство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Николина Чакърдъкова слабее с диета „250 грама“
Next post Спрете напукването на ръцете със зехтин