Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Не са чак толкова природните лекове, които могат да се сравнят със силата на копривата. Това растение трябва да се цени високо, защото ползите от него са впечатляващо много. С коприва може да решите куп здравословни проблеми.

Растението ще ви помогне да се справите с проблемите с уринирането, камъни в бъбреците, ставни болки. Чаят от коприва е известен с това, че лекува пролетната умора и пречиства кръвта.

Днес обаче ще се фокусираме върху полезните свойства на маслото от коприва. Ще ви изненадаме колко полезен е този продукт и за какво можете да го използвате.

За какво е полезно маслото от коприва?

Маслото от коприва може да облекчи куп неразположения, в това число артрит, остеопороза, ревматизъм. Някои хора твърдят, че с маслото успокояват рани, изгаряния, екземи и други кожни заболявания.

Как сами можете да го приготвите?

Направата на масло от коприва никак не е сложно. Ако искате сами да приготвите този продукт у дома, трябва да напълните един буркан със свежи и млади листа от коприва и да ги залеете с кокосово масло или зехтин. Бурканът се оставя на слънчево място за 20 дни. Всеки ден трябва да го разклащате. Когато мине този период, прецедете маслото и е готово за употреба.

Маслото е подходящо и за зряла кожа. С него можете да заличите фините линии по лицето. Хидратира кожата и я прави да изглежда още по-здрава и красива. Ако нямате възможност да си приготвите домашно масло от коприва, не пропускайте да се възползвате от свойствата на чая.

За направата на топлата напитка може да се използват пресни или сушени листа. Ето какви съставки ще ви трябват:

  • 200 мл вода
  • няколко листа прясна коприва

Начин на приготвяне:

Приготвянето на чая не крие никакви специфики. Слага се вода на котлона да заври, след което се добавят няколко листа от коприва. Оставят се да се запарят за 10 минути и напитката се прецежда.

Един съвет от нас – никога не я приготвяйте в метална чаша. Накрая може да подсладите с мед и да консумирате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *