Мента и жълт кантарион против камъни в жлъчката

Жлъчката е изключително важна храносмилателна течност, която се произвежда в черния дроб и се събира в жлъчния мехур. Основната храносмилателна функция е да емулгира мазнини, за да осигури мастни киселини, които могат да се усвоят и използват от организма.

Освен това тя има антимикробен ефект, който помага да се унищожат нежеланите патогени. Една от най-честите диагнози е камъни в жлъчката, те водят до възпаление. Неговите основни симптоми са гадене и повръщане. Те често се появяват след по-обилно хранене и особено мазни и сладки храни.

Може да се наблюдават още остра, внезапна болка в горната дясна част на корема. Болката може да се усети също и в гърба или под дясното рамо. На помощ в подобни ситуации идва природната медицина. В 1 литър вряла вода се поставят 20-30 г листа от столетник и същото количество жълт кантарион.

Варят се 20-30 минути, след което се оставят да се накиснат още 1 час, след което се прецежда. Отварата се пие охладена, по 80 мл сутрин, обед и вечер преди хранене или 30 минути след хранене.

Прецедените билки може да се използват за приготвяне на лапа (докато са още топли), която се налага в областта на черния дроб. Лечението продължава 2-3 месеца, като след почивка от 15 дни може да се повтори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Яжте по 2 бразилски ореха на ден, засилва имунната система
Next post Окото „играе“ заради липса на витамини