Може ли да бъде вредно иначе полезното авокадо?

Масово познаваме авокадото като изключително здравословен хранителен продукт. Поради високото съдържание на полезни мазнини, минерали и витамини, този плод е обичан от всички привърженици на здравословния начин на живот, отбелязва Дарик.

Но колкото и да да е добро за нас, то може и да крие някои вреди.. Как авокадото може да навреди на тялото? И кой не може да го яде? Ето какво казват специалисти в областта на здравословното хранене:

Според диетолога Кристина Плотникова авокадото е много калорично. А честата употреба на авокадо гарантира проблеми в храносмилателния тракт. Този екзотичен продукт е категорично противопоказен за някои групи хора. Според диетолога Асбьорн Расен авокадото може да причини сериозни здравословни проблеми заради повишеното съдържание на мазнини. То наистина е богато на здравословни мононенаситени мазнини, които са полезни за здравето на сърцето. Но за хора, които страдат от затлъстяване или имат висококалорична диета, приемът на авокадо трябва да бъде ограничен и да не надвишава дневния прием на калории.

Някои хора може да имат алергична реакция към авокадото. Това се дължи на наличието на протеин, който може да причини неприятни симптоми като сърбеж, подуване или дори анафилактичен шок. Ако сте алергични към авокадото, трябва да го изключите от диетата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *